maanantai 23. elokuuta 2010

kuulumisia

Hallo!!
Tiedän että "monet" käyvät melkein joka päivä katsomassa pävittelenkö blogiani ja nyt oli ihan pakko tulla ja kirjoittaa että teidätte minun olevan elossa! :D On ollut niin paljon ohjelmaa ja koulu alkanut ja kaikkea mahdollista etten oikein ole jaksanut kirjoittaa loppuun, olen monta kertaa aloittanut kirjoittamaan tekstiä, mutta en sitten kuitenkaan julkaissut mitään.
Kuvia otan aivan sairaan paljon ja siinä että etsin sopivat kuvat tänne esille laittamisessa kestää jo itsessään aikansa... No laitan niitä kuvia niin ei ehkä tarvitse selittää kaikkea aivan pikkutarkasti.
Koulu menee hyvin siellä on tosin rankkaa koko ajan yritää ymmärtää saksaksi kemiaa, matikkaa, historiaa, fysiikkaa, biologiaa ja maantietoa, mutta kyllä siinä aina jotain oppii!!! Luokkalaiseni ovat mukavia mutta eivät tule juttelemaan vaan täytyy itse kysyä asioita ja mennä puhumaan. Tänään puhuin ekaa kertaa yhden tytön kanssa nimeltä Cristine ja hän oli tosi mukava ja saksanikin sujui ihan mukavasti. Harmittaa kun tytöt puhuvat porukassa sveitsinsaksaa ja kertovat asiosta niin kiinnostavasti ja sitten kaikki nauravat ja kommentoivat ja olen vähän niinkuin häh? Sanon joka päivä monta kertaa Anjalle ja Andrinalle että saksaa ja aina se tuntuu unohtuvan, mutta ei se mitää saatan sitten ainakin oppia sveitsinsaksaa nopeammin. Tuntuu kuin monet luokkalaisistani haluisivat puhua kanssani, mutta eivät "uskalla" tai en tiedä, mutta kyllä se siitä, pitää itse myös vain mennä puhumaan. Kukaan ei vielä ole paennut minua kun olen mennyt puhumaan! ;)
<>
Signaun tytteli
Koulu alkaa!
Kotikoloni ja villi hyppy. Huoneeni ikkuna on tuo jonka ikkunalaudalla on tomaattipuu, keskellä toiseksi ylin ikkuna.
vas.Minna (Finland), Hana (Tsekki), Pedro (Equador)
Aare takanani (ja ilme on mikä on kun joku ottaa kuvan kun puhuin!)
Oltiin laiskoja pitkän päivän jälkeen ja otettiin kyyti mäen päälle!
Signauta
"Suihkussa" pikkulasten kanssa
Bundeshaus
Auringon ottoa ja uintia
Molskis!!! Ja Aaren uimaan
Ekaa kertaa Mc Donald'sissa Sveitsissä.
Futista illasta ja oli aika pimeää niin myöhään, mutta hauskaa, Fc Vaihtaritytöt vs. Fc Marti
Leukoja vetelin siellä, mutta vaan muutaman..
Kuvat eivät ole mitenkään oikeassa aika järjestyksessä. Perjantaina olin Minnan kanssa kaupungilla shoppailemassa ja rahaa paloi vaatteisiin. Kävimme silloin myös ensimmäisen kertamme Mäkissä syömässä. Kaupungilla pyörimisen jälkeen matkasimme ratikalla Minnan talolle ja siellä tapasin hänen hostäitinsä Ursulan sekä hostsiskon Fionan. Söimme kurkkusalaattia ja perunoita juustolla ja sitten olikin mieluisimman ohjelman vuoro, nimittäin elokuvan valitseminen ja katsominen. Päädyimme "Because i said so" elokuvaan ja katsoimme sitä saksaksi puhuttuna ja saksankielisellä tekstityksellä. Olimme Minnan kanssa yhtä mieltä siitä että niin opimme parhaiten saksaa ja ymmärsimme yllättävän paljon elokuvasta. Minna saattoi minut ratikalle noin 11 aikaan ja koko matkan keskustelimme VAIN SAKSAKSI!! Bernissä tapasin hostini Bärenplatz pysäkillä ja siitä lähdimme, heidän hyvästeltyä illalliskumppaninsa Simon, kotiin autolla.

Liebe Grüsse, Liina.
PS: Saa kommentoida! =)

1 kommentti:

  1. Sehr gut du hasst dein blog updated. Ich hoffe diese Schulwoche wird leichter und man kann mehr von die Leben in der Schweiz zu hören.
    Dein Mutsi

    VastaaPoista