tiistai 31. elokuuta 2010

Zischtig+ kaikkea muuta!!!

Huoneeni ikkunasta aamumaisema.

Aamu parvekkeelta katsottuna ennen sadetta.

Signauhan se siellä.
Nyt on jo ilta, mutta tulin vasta kotiin joten en ehtinyt yhtään aikaisemmin kirjoittelemaan. Aamulla lähdin hirveillä kiireellä, koska juutuin kirjoittamaan blogia (mm. teen jouduin kaatamaan viemäristä alas kun ei ollut aikaa juoda ja murojen loppu meni roskikseen...) Tänään kun lähdin kotoa oli ulkona odottomassa mitä kaunein ja parhain sää nimittäin kaatosade ja tietenkin siinä piti pyöräillä junalle kovaa, koska luulen aina olevani myöhässä.. Olin juna-asemalla jo 8.38 ja taisin lähteä 8.34 joten kovaa viiletin, mutta ei sellaisessa sateessa oikein viitsi maisemia jäädä ihasteleemaan -ihan kuin mitää näkyisikään!

Koulu päivä mene ohi sopivan mukavasti ja puhuin enemmän luokkalaisteni kanssa kuin aikaisemmin ja tänään menin syömään Selinen ja hänen kavereidensa muilta luokilta kanssa. Hänen kaverinsa kysylivät oikeastaan melkein enemmän kaikesta ja Suomesta kuin luokkalaisensa ja olivat todella kiinnostuneita, koska aina kun avasin suunsa heidän päänsä kääntyivät! Matikantunnin jälkeen ilo projektiviikon info ja jestas kuin olen koko ajan enemmän innoissaan ja odotan kyseistä viikkoa ehkä hiukan liian paljon!!! Tapasin muut ryhmäläiseni ja kaikki tuntuivat mukavilta ja liikunnallisilta. Infon jälkeen kun lähdimme valumaan alas portaita kysyin yhdeltä luokkalaiseltani onko hän menossa bussilla ja niin menimme yhtä matkaa ja puhuimme aika paljon ja oli ihanaa kun saa puhua kahdestaan jonkun kanssa ja ymmärsin jopa kaiken mitä hän puhui kun hän puhui niin selkeästi ja sitten minä aina selitin änkytys saksallani kaikkea. Jäin bussista Bärenplatzilla ja siitä jatkoin matkaa ihmisvirrassa kohti sport xx, mutta muistin ettei minulla ollut paljoa rahaa mukana ja niin piti kääntyä ja kävellä takasin automaatille ja nostaa rahaa. Tietenkään en voi nostaa enempää kuin 100 CHF koska en tiiä siinä kortilla on joku nostoraja ja sitten sähläsin vielä siinä samaanaikaan sanakirjan kanssa kun ei ollut tietoa sanasta jota Cyril oli käyttänyt tekstarissa.. Laahustin uusiksi kauppaan mutta ei sieltä löytynyt mitään ja niin päätin suunnata Intersportiin, jonka olin aikaisemmin nähnyt. Menin sinne ja se tuntui kovin pieneltä ja kappas huomasin siellä olevan joku 4 kerrosta ja lähdin nousemaan portaita ja luulin olevani futis osastolla mutta ei vaan ylöspäin ja sitten vasta saavuin sinne. Siellä oli aluksi tyhjää ja hiljaista kun tulin, mutta sitten takaani kuului kun käännyin "Hallo" ja ystävällinen miesmyyjä kysyy jotain jännää bernin saksalla ja oon että "jaa", koska olin 100% varma että se tarkoitti tarviinko apua/palvelua ja oikeihan se meni. Sitten hän vain jatkoi bernin saksalla ja sitten mun oli sanottava: Kannst du Hochdeutsch sprechen, bitte. Ja sitten se jatkoi normi saksalla ja osasin hoitaa futiskenkäostokset kokonaan saksaksi ja oon ihan sika ylpee itsestäni, kolme viikkoo ja asion jo hienosti saksalla. En kuitenkaan ostanut kenkiä, koska ei ollut sopivaa kokoa, mutta huomisaamuksi siellä on kengät ja meen käymään ennen koulun alkua ja toivon että ne on täydelliset, koska huomenna on ekat treenit ja jännittäää tosi paljon ja ilman nappiksia se on vähän tylsää futaa..
Tapasin hostit terassilla ja siitä mentiin Papa Joe'siin syömään hyvää ruokaa jota oli aivan liian paljon, koska kukaan meistä ei jaksanut annostaan loppuun asti syödä!
"Poppa Joessa" siis sori Papa Joe'ssa trinksulla (non-alcoholic).
Sieltä lähdettiin tallustelemaan yhdessä juna-asemalla ja ostettiin vielä lämmintä juotavaa kun junan lähtöön oli aikaa. Meil menee mun hostien kaa tosi hyvin ku aina tajutaan toisia ja nauretaan ihan koko ajan ja puhun niitten kaa nyt täs vaihees enemmä ku luokkalaisten kaa. Reilut kolme viikkoa jo hurahtanut joten ei mikään suuri ihme kun menee niin hyvin yhteen, oon tosi iloinen että hostini ovat todella mukavia ja sydämellisiä ja että meillä sujuu tosi hyvin. Junamatka meni hurahtaen ja naurulla myös. Signaussa odotti pyörä ja poljin kotiin ja sitten aloinkin kirjoittelemaan ja katselemaan tekstiä. Nyt kun tulee jotain sanottaavaa se tulee tosi helposti heti saksalla, koska aluksi musta tuntui kuin ajatukset on suomeksi ja saatan vahingossa käyttää enkkua tai suomea, mutta nyt saksa kulkee tosi sujuvasti. Oon myös tosi iloinen siitä että me Minnan (toinen vaihtari suomesta bernissä) kanssa puhutaan enimmäkseen saksaa ja sekin tulee tosi luonnostaan, ootan jo torstaita, koska silloin tapaan Minnaa ja päästään vaihtaman kuulumisia ja puhumaan kaikesta tärkeästä ja turhemmastakin!! 
Sitten kuvia eikä paljoa tekstiä, koska ei ole tarpeeksi aikaa.
Kissa vartioi taloa ja oli pitelemässä sadetta.
Lauantain jälkkäri ja futari aiheinen, koska futis on lähellä sydämiämme.
Sydän Suomeen!<333 (lauantain illalliselta)
Jäähalli näytti ekaksi aika tosi ankealta mutta ei se niin paha sitten lopulta ollutkaan.
Olin hämmästynyt kun näin tän, koska ei ollut mitään suurempia odotuksia.
Hostit katsomossa pitämässä peukkuja.
Vauhdikasta menoa.
Tappelu, ja mä vaan nauroin kun se on niin hölmöä kun ne vaan hakkaa toisaan!
Laukaus.
Maali!
Hali.
Loukkaantuminen (ehkä veska oli väsynyt torjumaan ja olihan sillä jo urakka takana, nimittäin se päästi 8 maalia tai sitten se halusi päästää kakkosveskan vähäks aikaa pelaamaan).
Lopputulos.
Päätös.

Upouusi "Kuh-saft"-mukini. :D
<>
Piti kokeilla Burger Kingikin.

Taidemuseo Bernissä.

Kouluni sisältä ja portaat, joita menen joka ikinen koulupäivä ylös alas monta kertaa. Lokeroni on ylimmässä tai 4.kerroksessa ja käyn siellä luokkalaisteni kanssa joka päivä monia kertoja.

Rakkaat vanhemapani täällä Sveitsissä.
Liebe Grüsse Liina<333
Ps. Mulle saa lähettää sähköpostia ja laittaa kommentteja ja kysellä kaikkea jos haluaa ja olisi mukava kuulla teistä.

1 kommentti:

  1. Eiks siellä landella toimi netti, vai miks susta ei kuulu mitään?:0

    VastaaPoista